קאפקייקס תפוזים עם שוקולד צ'יפס, מקושטים בבצק סוכר

מתכון למתחילים...












המצרכים ל-24 קאפקייקס:
4 ביצים
1.25 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז 
1 כוס שמן קנולה  
1 כוס מיץ תפוזים סחוט ( עדיף טרי) 
2.5 כוסות קמח תופח 
1 כפית תמצית וניל 
שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה :
1. מחממים את התנור ל -180 מעלות 
    מרפדים תבנית שקעים בסלסילות נייר גדולות/בינוניות המתאימים לאפייה 
2. במערבל מקציפים את הסוכר, הביצים והשמן למשך 5 דקות עד שנוצרת תערובת אחידה ומבריקה 
3. מוסיפים את שאר החומרים חוץ ממיץ התפוזים ומערבלים . 
4. מוסיפים את המיץ באיטיות  ומערבלים 
5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים . 


ממלאים את השקעים בתערובת, עד ל-3/4 הגובה
אופים עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש 
מוציאים את המאפינס מתבנית השקעים ומצננים על הרשת של התנור 
אחרי שיש לנו את המאפינס מתחילים לעצב אותם!!! 

המצרכים לקישוט:
  • מאפינס מוכנים לפי המתכון (אפשר להכין מאפינס מכל מתכון של עוגה בחושה שלא מצריך קירור)
  • קרם מקשר : ריבה, דבש, מייפל, שוקולד, זיגוג תפוזים או כל קרם שלא דורש קירור 
  • חותכנים עיגול או פרח 
  • בצק סוכר לבן או בצק סוכר בצבעים מוכן (קונים בחנויות המתמחות באפייה)
  • קורנפלור
  • צבעי מאכל בג׳ל
  • מכחול

איך עושים:
  •  על כל מאפינס מורחים שכבה דקה של קרם מקשר
  •  על שולחן עבודה נקי ויבש מפזרים מעט קורנפלור
  • מרדדים את בצק הסוכר לפי הצבע שבחרנו  וקורצים עיגול או פרח לפי קוטר המאפינס.
  • חותכים את הצורה ובעדינות מניחים על המאפינס.
  • מרדדים בצק סוכר בצבע נוסף, חוזרים על פעולת הרידוד, קורצים צורה נוספת קטנה יותר
  •  מדביקים את הצורה על השכבה הראשונה בעזרת מכחול ומעט מים
    וכך ממשיכים לפי הדמיון :)

 אחרי שהמאפינס מוכנים ומקושטים מניחים במקום קריר ויבש, אך לא במקרר.

טיפים
* לא צריך לקנות חותכנים, אפשר להשתמש בכל דבר עגול שיש במטבח (כוס לדוגמא)
* אחרי כל שימוש בבצק סוכר- חשוב לשמור את הבצק סגור בניילון או בקופסה סגורה שלא יתייבש.

בהצלחה ובתאבון!!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה