מתכון למתחילים...

המצרכים ל-24 קאפקייקס:
4 ביצים
1.25 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט ( עדיף טרי)
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה :
1. מחממים את התנור ל -180 מעלות
מרפדים תבנית שקעים בסלסילות נייר גדולות/בינוניות המתאימים לאפייה
2. במערבל מקציפים את הסוכר, הביצים והשמן למשך 5 דקות עד שנוצרת תערובת אחידה ומבריקה
3. מוסיפים את שאר החומרים חוץ ממיץ התפוזים ומערבלים .
4. מוסיפים את המיץ באיטיות ומערבלים
5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומקפלים .
ממלאים את השקעים בתערובת, עד ל-3/4 הגובה
אופים עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש
מוציאים את המאפינס מתבנית השקעים ומצננים על הרשת של התנור
אחרי שיש לנו את המאפינס מתחילים לעצב אותם!!!
המצרכים לקישוט:
- מאפינס מוכנים לפי המתכון (אפשר להכין מאפינס מכל מתכון של עוגה בחושה שלא מצריך קירור)
- קרם מקשר : ריבה, דבש, מייפל, שוקולד, זיגוג תפוזים או כל קרם שלא דורש קירור
- חותכנים עיגול או פרח
- בצק סוכר לבן או בצק סוכר בצבעים מוכן (קונים בחנויות המתמחות באפייה)
- קורנפלור
- צבעי מאכל בג׳ל
- מכחול
איך עושים:
- על כל מאפינס מורחים שכבה דקה של קרם מקשר
- על שולחן עבודה נקי ויבש מפזרים מעט קורנפלור
- מרדדים את בצק הסוכר לפי הצבע שבחרנו וקורצים עיגול או פרח לפי קוטר המאפינס.
- חותכים את הצורה ובעדינות מניחים על המאפינס.
- מרדדים בצק סוכר בצבע נוסף, חוזרים על פעולת הרידוד, קורצים צורה נוספת קטנה יותר
- מדביקים את הצורה על השכבה הראשונה בעזרת מכחול ומעט מים
אחרי שהמאפינס מוכנים ומקושטים מניחים במקום קריר ויבש, אך לא במקרר.
טיפים
* לא צריך לקנות חותכנים, אפשר להשתמש בכל דבר עגול שיש במטבח (כוס לדוגמא)
* אחרי כל שימוש בבצק סוכר- חשוב לשמור את הבצק סגור בניילון או בקופסה סגורה שלא יתייבש.
בהצלחה ובתאבון!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה