עוגת תותים, קרם וניל וג'לי
אין אין חגיגה בלי בלי בלי... עוגת תותים !
ינואר בשבילי זה אומר פתיחת חגיגות ימי ההולדת במשפחה
ועוגת תותים....
איזה כיף זה עוגת תותים! היא תמיד יפה, חגיגית ומרשימה,
כל כך יפה וקלה להכנה...
אז רוצו לקנות סלסילת תותים וקדימה לעבודה!
הבסיס החמאתי הנפלא של העוגה, מהספר של ישראל אהרוני ורפי כהן, העוגה יוצאת מאוד גבוהה
ולכן אני ממליצה לאפות בתבנית גדולה 26 או 28
הכנת בצק בחוש לעוגת וניל:
מרכיבים
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר (אני מוסיפה גם 4 שקיות סוכר וניל )
250 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
חצי כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר מקציפים 5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את החמאה, השמנת החמוצה ואת מיץ התפוזים ומערבלים
מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבלים קצרות לבצק אחיד
משמנים תבנית עגולה בחמאה ומעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש
נותנים לעוגה להתקרר ובינתיים מכינים את הקרם
הכנת קרם וניל
שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט וניל
מקציפים את המרכיבים ביחד למשך 2 דקות
ומורחים על העוגה
תותים
שוטפים היטב את התותים פורסים אותם יפה
שמים בקערה אפשר להוסיף טיפה סוכר
מסדרים את התותים בצורה יפה מעל קרם הוניל
ג'לי תות
חצי חבילה של ג'לי מספיקה לעוגה אחת
שופכים את הג'לי על התותים
מצננים ולמקרר...
אז אל תשכחו להוסיף סלסילת תותים לרשימת קניות לשבת....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה