עוגת גבינה מופלאה!

לא צריך לחכות לשבועות כדי להכין עוגת גבינה,
את העוגה הזאת אני מכינה לפי בקשה אישית של בני המשפחה, בעיקר בימי הולדת... 
מה שאף אחד לא יודע שזאת עוגה מאוד מאוד קלה להכנה ולא צריך מיקסר והיא עוגה יפה!
העוגה הזאת אף פעם לא שקעה והיא תמיד יוצאת עוגה שנראית שעבדו עליה שעות!
המתכון הוא של בני סיידא אלוף העוגות, עם קצת שינויים שלי...
תודה בני, בזכות ספרי האפייה שלך למדתי לאפות בכזאת קלות- אתה אלוף אמיתי!





















המצרכים
לקלתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם חמאה או עוגיות חמאה 
  • 70 גרם חמאה מומסת 
  • 50 גרם אגוזי מלך או פקאן סיני 
לשכבת הגבינה:
  • 750 גרם גבינת לבנה
  • 250 גרם גבינה שמנת חמוצה 
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל 
  • 4 ביצים 
  • 2 כפות קמח  
לציפוי:
  • 2 גביעי  שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר

*תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

אופן ההכנה

הקלתית
שמים את העוגיות והאגוזים במעבד המזון  ומעבדים עד שמתקבלים פירורים.
מוסיפים את החמאה ומערבבים. 
מעבירים את הפירורים לתבנית, משטחים אותם על התחתית (הכי קל: להדק בידיים) 
ושומרים במקרר.

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

המלית
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית לבלילה אחידה 
מערבבים בקערה עם כף (אין צורך במיקסר). 
יוצקים את המלית לתבנית ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה (לפעמים נוצר בה בקע). מוציאים את העוגה בזהירות.
הציפוי: 
על העוגה שהיא עדיין חמה : מערבבים בקערה את השמנת והסוכר. מורחים את הציפוי בעדינות, בשכבה אחידה, על העוגה החמה ומחזירים לתנור המכובה ל-20 -30 דקות 
עד לקבלת ציפוי לבן מוצק. 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה